Založ si blog

Ako nakupovať bezpečne na internete?

Nakupovanie na internete je veľmi jednoduché a rýchle. Množstvo ľudí preferuje tento spôsob nakupovania práve kvôli jeho kladným vlastnostiam. Avšak aj prostredníctvom internetu sa môžete stať obeťou klamstva, či krádeže. Ako sa chrániť pred podvodmi cez internet?

Základným pravidlom pri vašom nákupe cez internet by mala byť zodpovednosť. Pokiaľ sa budete pri nakupovaní správať zodpovedne, aj váš nákup prebehne bezpečne a bez komplikácií. Máme pre vás pár tipov ako dosiahnuť aby bol váš nákup čo najbezpečnejší.

bezpecnost na internete

  1. Nakupujte z overených stránok

Tento tip vám môže ušetriť veľmi veľa času aj peňazí. Je dôležité vyberať si stránky, ktoré majú určitú dôveryhodnosť. Tá sa odzrkadľuje najmä na recenziách zákazníkov. K tým sa na stránkach môžete veľmi ľahko dostať a tak nadobudnúť obraz o službách e-shopu ešte pred nakupovaním.

  1. Stránku internetového obchodu si dôkladne prezrite

Samotná stránka internetového obchodu je to čo daný e-shop prezentuje. Známe spoločnosti a firmy to vedia a preto na to kladú aj patričný dôraz. Na stránkach väčšinou nájdete všetky dôležité informácie ešte predtým ako sa k samotnému nákupu dostanete. Dozviete sa tu o platobných metódach, či spôsobe dopravy. Taktiež o reklamácii, vrátení tovaru, či záručnej dobe. Skúste získať viac informácií predtým, ako začnete nakupovať.

  1. Vyberajte osvedčené platobné metódy

V dnešnej dobe máme už oveľa viac spôsobov a metód platieb. Môžete produkty platiť vopred prevodom, alebo na dobierku. Veľa internetových obchodov má aj svoje výdajné miesta, kde môžete priamo na mieste za tovar zaplatiť. Pri platbe je dôležité sledovať zámok. Ide o šifrované spojenie, ktoré je pri platbe zárukou súkromia.

  1. Vytvárajte silné heslá

Pokiaľ nenakupujete jednorázovo, ale váš účet na e-shope navštevujete pravidelne, vytvárajte si silné heslá. Je dôležité aby sa vaše heslo nezhodovalo s heslom na žiadnom inom účte. Príkladom je, že by sa v žiadnom prípade vaše používateľské heslo nemalo zhodovať s heslom na stránkach platobných služieb. Takto sa totiž vystavujete ako slabo zabezpečená identita a vaše údaje môžu byť zneužité.

  1. Neverte všetkému

Internet ako zdroj informácií nie je plne dôveryhodný. Nájdete tu množstvo nepravdivých a nereálnych informácií, či ponúk. Je preto dôležité mať aspoň skromný prehľad o cenových ponukách na jednotlivé produkty aby ste sa nestali obeťou internetového podvodu.

 

Keď už viete ako nakupovať na internete bezpečne, môžete využívať aj výhody, ktoré takéto nakupovanie ponúka. Internetové obchody ponúkajú mnohé zľavové kupóny a kódy, ktoré vám spríjemnia nakupovanie. Stránka Couponzone vám ponúka prehľad aktuálnych zliav pre široký výber internetových obchodov.

Čo je kozie kolostrum?

05.02.2018

Väčšina z vás sa už stretla s pojmom kozie kolostrum. Čo to však je? Čo presne obsahuje a na čo je dobré? Aký má vplyv na vaše zdravie? Priaznivé účinky kozieho mlieka sú široké. Vďaka obsahu minerálnych látok a vitamínov má toto mlieko pozitívny vplyv na kožu, trávenie, nervovú sústavu. Je lepšie stráviteľná a preto je ideálnou stravou pre deti, ale aj [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Andrej Laciak

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3843x
Priemerná čítanosť článkov: 1922x

Autor blogu

Kategórie